Понад 400 квадратних кілометрів звільнених територій на Херсонщині. ЗСУ просуваються далі

06 Жовтня 2022, 15:25

Фото: відкрите джерело з Мережі.

Сили оборони звільнили вже понад 400 квадратних кілометрів території Херсонської області та продовжують просуватись далі. За минулу добу президент України Володимир Зеленський підтвердив звільнення трьох населених пунктів на Херсонщині – Нововоскресенське, Новогригорівку та Петропавлівку.

Також на Херсонщині зафіксовані факти появи так званих “свіжо мобілізованих” військових, які не дуже підготовлені. У свою чергу, передові підрозділи та основний особовий склад, на які вони роблять ставку, це повітряно-десантні війська. Їх підтягнули чимало, оскільки розуміли що бої будуть важкі і триматися треба буде довго.

Про це повідомляє керівниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк на онлайн-брифінгу в Military Media Center, передає “Суспільне”.

“Російська армія затиснута між підрозділом ЗСУ і правим берегом Дніпра. Вони усвідомлюють, якщо абсолютно критично будуть порушені можливості перебратися на інший берег, то це однозначний котел і неможливість вийти звідти. Тому ми й пропонуємо спокійний вихід з цієї ситуації: складання зброї, перехід в обмінний фонд під егідою Міжнародного гуманітарного права і ретельно поширюємо серед цього так званого контингенту, навіть новоприбулого, інформацію про те, як правильно перейти в чат-бот “Хочу жити” і покроково виконати інструкції, для того, щоб здатися в полон”, – зазначає Наталія Гуменюк.

Також Наталія Гуменюк відзначила факт здачі у полон російсьих військових на Херсонщині. За її словами, окупанти були обізнані, як це зробити, і коли відчули на собі бойовий тиск і напір Збройних сил України, зрозуміли, що це найкращий вихід з того, що перед ними зараз відкривається.

Раніше повідомлялось, що росіяни засвітили на Херсонщині чергового адепта “русского міра”, що наближений до путіна та патріарха кирила.