Окупанти збираються провести “перепис” сонячних панелей на Херсонщині

30 Жовтня 2022, 11:18

Російська окупаційна “адміністрація” оголосила так званий перепис сонячних генеруючих станцій на Херсонщині. Відтепер кожен утримувач відповідного обладнання має засвідчити право на володіння ним. В іншому випадку – панелі визнають безгоспними і “націоналізують”, тобто, просто вкрадуть.

Про це повідомляють проросійські Telegram-канали.

“З метою забезпечення енергетичної безпеки, а також безпеки та працездатності всього електроенергетичного комплексу Херсонської області, власникам зазначених об’єктів або їх представникам пропонують:

 – до 1 листопада 2022 року пройти встановлену процедуру реєстрації в органах державної влади Херсонської області, з підтвердженням права власності та розпорядження майном об’єктів сонячної генерації;

 – До 15 листопада 2022 року прибути до ДУП “Херсонобленерго” з правовстановлюючими (реєстраційними) документами для підписання Регламенту взаємодії”, -йдеться у повідомленні. 

Як приватні сонячні панелі створюють “небезпеку працездатності всього електричного комплеку області” – не пояснюється. Зазначимо, що сонячні панелі залишаються чи не єдиним джерелом електричної енергії для населених пунктів, що залишаються на лінії фронту, зважаючи на пошкоджені комунікації. Привласнення таких міні-ектростанцій росіянами на окупованих територіях призведе до того, що місцеве населення фактично залишиться без електрики взагалі.