Окупанти завершили будівництво баржевого моста поблизу пошкодженого Антонівського

22 Жовтня 2022, 13:53

На фото: Антонівський міст, відкрите джерело з Мережі.

Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки повідомляє, що російські окупанти наразі завершили зведення баржевого моста поблизу пошкодженого Антонівського поблизу Херсона.

Про це йдеться у Twitter МО Великої Британії.

Російські окупаційні війська продовжують заходи з укріплення шляхів перетину через річку Дніпро.

У британській розвідці зазначають, що використання важких баржевих мостів майже напевно входило у планування операцій у Європі ще за радянських часів, цілком ймовірно, що це перший випадок за десятиліття, коли російські військові змушені використовувати такий тип мосту.

Через втрату росіянами значної кількості військового мостового обладнання під час повномасштабного вторгнення в Україну, використання цивільних барж наразі може дати окупантам первні переваги у матеріально-технічному плані.

Британська розвідка, Twitter.

Однак, якщо такий баржевий міст зазнає ушкоджень зараз, росіяни будуть змушені негайно вжити заходів з ремонту або заміни пошкоджених ділянок, оскільки їх війська та пункти переправи через Дніпро зазнають дедалі більшого тиску в Херсоні, додають у відомстві.

Раніше повідомлялось, що у Бериславському районі на Херсонщині знищено 1000 тонн зерна пшениці через потрапляння ворожого снаряду на територію складу.