Окупанти створюють інформаційні умови, щоб виправдати відступ армії рф та значні втрати в Херсонській області – ISW

20 Жовтня 2022, 13:03

Ілюстративне фото: Getty Images.

Аналітики Американського Інституту (ISW) вивчення війни у своєму щоденному зведенні повідомляють, що російська влада, ймовірно, створює відповідні інформаційні умови для виправдання відступу армії рф та численних втрат на Херсонському напрямку.

Про це повідомляє ISW на своєму сайті.

Так, командувач збройними силами рф в Україні генерал армії Сергій Суровікін під час виступу на російському телебаченні повідомив, що російське військове керівництво має прийняти «важкі рішення» щодо Херсонської області та звинуватив Україну в намірі удару по цивільній та житловій інфраструктурі на Херсонщині.

У свою чергу, окупаційний глава Херсона Володимир Сальдо зазначив, що його адміністрація розпочинає евакуацію населення правобережної частини Херсонщини в очікуванні «широкомасштабного» українського наступу.

Заяви Суровікіна та Сальдо, ймовірно, є спробою створити відповідні інформаційні умови для повного відступу росії за Дніпро, що відкриє місто Херсон та інші значні території Херсонської області наступаючим українським військам.

У відомстві також зазначають, що російське військове керівництво, вочевидь, навчилося на попередніх інформаційних та оперативних невдачах під час недавнього успішного українського контрнаступу в Харківській області, і тому, ймовірно, намагається зараз пом’якшити інформаційні та оперативні наслідки неспроможності захиститися від чергового успішного наступу ЗСУ.