Окупанти намагаються створити “шоу” із власних поразок на Херсонському напрямку

16 Жовтня 2022, 11:15

На фото: підрозділи російських окупантів на південному напрямку та їхне екіпірування. Фото: соцмережі.

За останні два дні у групах в соцмережах, а також у «медіа», підконтрольних росії, поширюються відомості про тяжку ситуацію із «кримськими» підрозділами окупантів, а саме 126-ю та 810-ю бригадами морської піхоти, які ведуть бойові дії в Херсонській області. Окупаційні війська рф, перебуваючи у вкрай складних умовах та зазнаючи великих втрат, всіляко намагаються створити картинку “героїчної боротьби”, “подвигів” та “вмілої протидії українській армії”.

Про це повідомляє Association of Reintegration of Crimea на своїй сторінці у Facebook.

Оскільки особовий склад «контрактників» з 126-ї та 810-ї бригад морської піхоти за вісім місяців зазнав нищівних втрат на Херсонському напрямку, наразі обидва підрозділи країни-агресора, задля відновлення боєздатності насичуються злочинно «мобілізованими» кримчанами, щодо яких основним знаряддям «підвищення боєздатності» стала пропаганда окупантів та заяви й обіцянки кримських колаборантів.
Тому самі факти того, що у 810-ї бригади, розміщеної поблизу окупованого Скадовска, виявилися суто діряві та «картонні» бронежилети, які були «підладнані» ізолентою, а в 126-ї бригади на 80 осіб мотострілецької роти з 11 «штатних» залишився лише один бронетранспортер, тож вони у «публічному зверненні» вимушені просити «пікапи, дрони та тепловізори», – особливо не дивують.
Питання в іншому, адже факти «прорахунків російських генералів» починають поширювати «медійні конкуренти» російської армії зі спецслужб агресора. Зокрема, що після вказаних «публічних заяв» залишків 126-ї бригади декілька автівок їм нібито надав сумнозвісний очільник «вагнерівців» Євген Пригожин, який «гостро критикує» нинішнє керівництво міністерства оборони країни-агресора.
З іншого боку повідомляється, що ключовий медійний агент російської військової розвідки терорист Ігор Гіркін (Стрєлков) наразі нібито «вибув на фронт», а саме «на Херсонський напрямок», де начебто «пішов добровольцем воювати на посаду начальника штабу або заступника командира батальйону». Паралельно з ранку 15 жовтня пропаганда агресора повідомляє про начебто важкі бої на вказаному фронті.
Тому ймовірною є ситуація, коли скоро російська воєнна пропаганда поширюватиме фантастичні історії про якісь «подвіги батальйону Гіркіна» із нібито «вмілої протидії української армії» зокрема й на тих напрямах, де активних бойових дій насправді не відбувалося.
Така злочинна штучна глорифікація ватажка російських терористів входить у загальну канву протистояння різних угрупувань Кремля, які вже зрозуміли невідворотність воєнної катастрофи російського імперіалізму, зазначають в Асоціації.