Обстріли, викрадення, мародерство: поліція фіксує нові факти воєнних злочинів військових рф на Херсонщині

19 Жовтня 2022, 14:58

Фото: Поліція Херсонської області, Facebook.

За минулу добу Поліція Херсонської області відкрила 38 кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів армії рф на території Херсонської області.

Російська армія вкотре здійснила вогневе ураження громад Бериславського району із танків, ствольної та реактивної артилерії. Країна-терорист гатила як по щойно звільненим територіям, так і вздовж лінії фронту, там зафіксовані значні руйнування будинків, магазинів, кафе, офісів, фермерських господарств, через потрапляння снарядів зайнялися пожежі. На жаль, серед цивільного населення є загиблі і поранені.

Фото: Поліція Херсонської області, Facebook.

Поліція перевіряє інформацію щодо можливого викрадення військовими рф подружжя пенсіонерів у Каховському районі. За словами їх родичів, коли вони розмовляли з пенсіонерами по телефону, до їх будинку прийшли російські солдати. Після цього зв’язок з подружжям перервався і нині їх місце знаходження невідоме.
Поліція перевіряє інформацію щодо вбивства представниками силових структур рф 45-річного чоловіка в Херсоні.
У Скадовському районі російські військові захопили територію дитячого оздоровчого табору, самовільно заселилися туди та не дають власникам доступу до території.
Надійшло повідомлення з Каховського району, що військові рф викрали місцевого жителя, кілька діб незаконно утримували його, били та примушували копати окопи.
У Бериславському районі на ворожій міні підірвався 60-річний чоловік. У нього травматична ампутаціях обох нижніх кінцівок, нині потерпілий у лікарні.
З тимчасово окупованих територій продовжує надходити інформація про факти мародерства військовослужбовцями країни-агресорки. Окупанти відбирають у місцевих легкові та вантажні автомобілі, вивозять з будинків та квартир мирних жителів меблі та побутову техінку.
За усіма фактами слідчі поліції відкрили кримінальні провадження за ст. 438 КК України “Порушення законів та звичаїв війни”.