Найкращі військові підрозділи рф дедалі більше деградують упродовж тривалої війни проти України – ISW

04 Жовтня 2022, 12:17

Ілюстративне фото: Getty Images.

Так звані “елітні” підрозділи російської армії неспроможні утримувати захолпені території на південному та східному напрямку під час масштабних контраступальних дії української армії. Американський інститут вивчення війни відзначає факт деградації найкращих підрозділів армії рф упродовж тривалої війни росії проти України.

Про це повідомляє Американський Інститут вивчення війни (ISW).

За повідомленнями аналітиків ISW, російські угруповання на півночі Херсонської області та на Лиманському фронті в основному складалися з частин, які до війни вважалися одними з головних бойових сил росії. Проте підрозділи 144-ї мотострілецької дивізії 20-ї загальновійськової армії відійшли з Лиману на тилові позиції поблизу Кремінної вже до 2 жовтня.

Раніше російські джерела повідомляли, що в Херсонській області діють підрозділи ВДВ РФ, зокрема 76-а гвардійська десантно-штурмова дивізія.

144-ту мотострілецьку дивізію, як і 76-ту гвардійську десантно-штурмову дивізію, росіяни раніше вихваляли і позиціонували як одних з найкращих та “елітних” сил своєї армії. Проте їхні очевидні невдачі утримати територію під час великих українських контрнаступальних дій узгоджуються з попередньою оцінкою ISW про те, що навіть елітні російські війська дедалі більше деградують упродовж тривалої війни росії проти України.

Як зазначають аналітики ISW, ця тенденція також виявлена у розгромі 4-ї танкової дивізії 1-ї гвардійської танкової армії раніше в Харківській контрнаступальній операції.

Раніше повідомлялось, що СБУ нейтралізувала майже 3,5 тис. кібератак на органи влади та об’єкти інфраструктури від початку повномасштабної війни.