На Херсонщині ЗСУ збили ворожий ударний гелікоптер Ка-52

01 Жовтня 2022, 10:17

Ілюстративне фото: відкрите джерело з Мережі.

Обстановка в операційній зоні на південнобузькому напрямку залишається напружено складною, але контролюється Силами оборони. Наші підрозділи закріплюють тактичне положення, продовжують активні дії, створюючи умови для подальшого просування на різних ділянках фронту.

Про це повідомляє Оперативне командування “Південь” на своїй сторінці у Facebook.

Суттєвих змін у стані, складі та положенні противника немає, але він не полишає спроб підтягування резервів та перегрупувань. Активно проводить повітряну розвідку.

Два безпілотних літальних розвідники, типу «Орлан-10», знищено протягом бойового дня в небі Херсонщини та ввечері над морем Одещини.
Протягом дня тривали ракетно-артилерійські, мінометні й танкові обстріли наших позицій. Ворогом нанесено 6 авіаційних ударів.
Нашими підрозділами протиповітряної оборони в Бериславському районі Херсонщини збито ворожий ударний гелікоптер Ка-52.
Нашими ракетно-артилерійськими підрозділами відпрацьовано 330 вогневих завдань. Ураження нанесено по логістичних центрах та польових складах боєприпасів, скупченням ворожих сил та засобів, по вогневих позиціях противника.
За попередніми даними ворожих сил стало менше на 10 рашистів, важку вогнеметну систему «Сонцепьок», реактивну систему залпового вогню «Град», 2 самохідні крупнокаліберні гаубиці «Мста-С», 3 танки та 2 бойові машини піхоти, зазначають у відомстві.