Культурою в Херсоні займається колишній ютубер на прізвисько “Бидло”

04 Жовтня 2022, 12:41

В окупованому Херсоні росіяни серйозно взялись за культурну сферу. Для розвитку цього напрямку призначили навіть “міністра культури “, але сьогодні мова йтиме не про нього, а про його “заступника”, що також виявився доволі цікавою персоною.

Останнім часом на псевдокультурних заходах в окупованому Херсоні активно з’являється людина, що називає себе “заступником міністра культури Херсонщини” – Артем Лагойський.

Особа з таким ім’ям та прізвищем дісно існує і навіть працювала викладачем на кафедрі Економіки у Херсонському Державному Університеті.

Паралельно Лагойський намагався розвивати власну справу та у 2019 році став співзасновником підприємства “БУЛА – СТРОЙ”, що займалося бурінням розвідувальних скважин та будівництвом.

Та найцікавішою справою Лагойського до 2017 року було ютуберство. Серед безлічі фейкових аккаунтів у соцмережах, що використовував “заступник міністра культури”, нам вдалося знайти сторінку, власник якої займався стрімінгом онлайн-ігор на платформі YouTube.

Фейкові аккаунти Лагойського в соцмережах.

Хоча при створенні цієї сторінки Лагойський використав інше прізвище, на нього вказуть фото “заступника міністра”, що активно використовував цей аккаунт.

Фото Лагойського зі сторінки користувача під ім’ям “Артем Маковецький”.

На вказаній сторінці розповсюджувався стрімінговий контент, а назва акаунту “Артем Маковецький”, скоріш за все, була компіляцією ніків Лагойського в одній з російських онлайн-відеоігр, на що вказують скріни із зазначеної сторінки.

В онлайн світі майбутній “діяч культури” поводив себе не дуже культурно та часто дозволяв собі доволі сміливі вислови в адресу суперників та правоохоронних органів.

Та й сама сторінка, з якої розповсюджувався цей контент, мала назву “GOOD GAMES БЫДЛО”, а слово “БИДЛО” стало певним псевдонімом Лагойського у віртуальному світі. Так називався його YouTube-проєкт і сторінка в російській соцмережі. Хоча згодом назви аккаунтів і було змінено, період “БИДЛА” залишив свої сліди у соцмережах “заступника міністра”.

Свою діяльність у вигляді “Бидла” Лагойський припинив 4 роки тому, зібравши всього 350 підписників на YouTube, та окупація Херсонщини дозволила йому повернутися до сфери культури. Зараз колишнє “Бидло” будує запаморочливу кар’єру під протекторатом росіян та опікується філармонією, бібліотеками та музеями в Херсоні.