У Херсоні заправки та аптеки відмовляються приймати рублі – російські ЗМІ

23 Жовтня 2022, 14:25

Ілюстративне фото: відкрите джерело з Мережі.

Автомобільні заправки в окупованому Херсоні припинили приймати рублі, а деякі взагалі зачинились, відмовляючись співпрацювати з росіянами. Схожа картина і з місцевими аптеками, а курс російської валюти на території окупованої області впав майже вдвічі.

Про це повідомляють російські Telegram-канали.

“У Херсоні власники заправок продовжують відмовляти у обслуговуванні клієнтам. І якщо напередодні вони просто не хотіли приймати рублі і казали, що палива немає, то сьогодні тактика після нашої вчорашньої публікації змінилася — підприємці-«ждуни» вигадують будь-який привід, лише б не працювати. При цьому персонал говорить абсолютно чесно: палива завалися“, – йдеться в повідомленні

“Ждунами” російські пропагандисти називають херсонців, що чекають на звільнення свого міста Збройними силами України, а відмову приймати до розрахунку рублі аргументують змовою серед херсонських “ждунів”, що працюють на заправках. 

“Низка компаній у місті почали відмовлятися приймати російські рублі та вимагають оплати у гривні. Як пояснили співробітники однієї із заправок, що працює під брендом кримської АЗС, така вимога надійшла до них від начальства, втім, доказів цього не навели, і очевидно, що продавці брешуть”, – скаржаться росіяни.

Паралельно з проблемами на заправках, ігнорувати російську валюту почали і власники аптек. Впав також і курс рубля до гривні. За інформацією самих херсонців, подекуди він повернувся до довоенних показників. 

“Крім АЗС, рублі масово відмовляються приймати також і в аптеках. Більше того, як розповіли місцеві жителі, російську валюту ще й не хочуть міняти, а курс, яким обмінюють українську гривню на ринку, зріс у співвідношенні 1х2″, – йдеться в повідомленнях російських ЗМІ. 

Росіяни ж у коментарях під цими повідомленнями вимагають розстрілювати українців за відмову приймати рублі.