“Батальйон” херсонських колаборантів очолив колишній рятувальник з Одеси

18 Жовтня 2022, 10:11

На підконтрольних росіянам ЗМІ Херсонщини оголосили про початок формування батальйону з місцевих чоловіків, що увійде до складу збройних сил рф. Цей підрозділ  очолив Олександр Коротаєв, що виявився колишнім Заступником начальника ГУ МНС в Одеській області.

На початку 2010-х Коротаєв був активним прихильником партії “Сильна Україна” Сергія Тігіпко, що згодом об’єдналась з “Партією регіонів”. Від неї ж балотувався до Одеської обласної ради, активно використовуючи у своїй політичній діяльності адміністративний ресурс, адже відкрито агітував своїх підлеглих голосувати за цю політичну силу.

“Помаранчевий режим привів країну до справжньої «надзвичайної ситуації, ліквідувати яку під силу лише професійним рятувальникам”, – зявляв Коротаєв під час зустрічей з одеськими рятувальниками у 2010 році. 

 

За інформацією з українських джерел, Коротаєв виїхав з території України до Молдови у липні 2022 року, а потім з’явився в Херсоні вже на посаді командира батальйону колаборантів.

Зараз Коротаєв активно агітує херсонскьких чоловіків до служби в збройних формуваннях російської федерації.

“Враховуючи споконвічне бажання людини навести лад на рідній землі, захистити свій дім та близьких, ми формуємо добровольчий окремий розвідувальний батальйон імені Маргелова. Охочих стояти з нами в одному строю – просимо звертатись”, – заявляє Коротаєв.