ЗСУ знищили понтонну і поромну переправи поблизу Нової Каховки

09 Вересня 2022, 09:15

Ілюстративне фото: відкрите джерело з Мережі.

Оперативне командування “Південь” на своїй сторінці в соцмережі інформує про поточну ситуацію на лінії зіткнення. Так, обстановка в операційній зоні південних регіонів залишається складною, але контролюється Силами оборони. ЗСУ продовжують знищувати ворожі понтонні та поромні переправи через річки Дніпро, обмежуючи шляхи постачання матеріальних запасів для ворога.

“Противник і далі зосереджує зусилля на утриманні власних позицій. Активно здійснює повітряну розвідку безпілотними літальними апаратами. Але влучність наших підрозділів залишила 2 безпілотних шпигуни без перспектив подальшого використання, знищивши і напрацьований фото/відео матеріал.
Ворог намагається вишукувати способи для покращення логістичного забезпечення своїх військ, організовуючи понтонні переправи через річки Дніпро та Інгулець. Водночас наносить ракетно-артилерійські та авіаційні удари по позиціях наших військ та мирних населених пунктах.
Протягом бойового дня ворогом нанесено 30 авіаційних і 1 ракетний удар по наших позиціях, а також здійснено пуски 4 ракет Р-27 по наших літаках, що наносили удари по противнику.
Нашою авіацією нанесено 6, а ракетно-артилерійськими підрозділами 265 влучних уражень, зокрема по реактивних системах залпового вогню, районам зосередження озброєння та техніки, понтонним переправам в районі Нової Каховки. Мости продовжують перебувати під щільним вогневим контролем без можливості ремонту та використання.
Втрати ворога за бойовий день складають 59 рашистів, 3 реактивні системи залпового вогню «Ураган» і транспортно-зарядна машина для них, 2 самохідні гармати артилерії «Піон», самохідна гаубиця «Мста-С», 3 самохідні артилерійсько-мінометні установки, танк Т-72 та 6 одиниць авто-бронетехніки. Також знищено 2 склади боєприпасів в Бериславському районі та поромна переправа в Новій Каховці”, – йдеться у повідомленні відомства.