ЗСУ нанесли чергових ударів по Каховському мосту та по пятьох ворожих понтонних переправах на Херсонщині

16 Вересня 2022, 12:25

Ілюстративне фото: відкрите джерело з Мережі.

Станом на сьогодні обстановка в південнобузькій операційній зоні залишається складною, але контрольованою. По усій лінії зіткнення тривають бої. ЗСУ завдають чергових успішних ударів по ворожих понтонних переправах в Херсонській області.

“Пріоритетними залишаються тактика контрбатарейної боротьби, ракетно-артилерійські та авіаційні удари, як по позиціях на лінії зіткнення, так і по тилових районах. Ворог веде повітряну розвідку наших позицій, обʼєктів критичної та стратегічної інфраструктури, логістичних і транспортних вузлів. Але безпілотні літальні апарати використовує не тільки для розвідки, а й для нанесення уражень.

Нашою авіацією нанесено 9 ударів, а ракетно-артилерійськими підрозділами виконано понад 330 вогневих завдань по районах зосередження живої сили, озброєння та техніки, складу боєприпасів в Бериславському районі, по Каховському мосту, по пятьох понтонних переправах біля Дарївки, Садового, Нової Каховки.
Достеменно відомо, що вороже військо зменшено на 71 рашиста, 27 одиниць озброєння та техніки, серед яких
5 танків, 14 одиниць іншої авто-бронетехніки, реактивна система залпового вогню «Град», самохідна артилерійсько-мінометна установка «Нона-С», самохідна артустановка «Гвоздика», зенітна самохідна установка «Шилка», 2 гаубиці «Мста-Б», 2 120-ти мм міномети“, – йдеться у повідомленні відомства.
Раніше повідомлялось, що у центрі Херсона, в будівлі апеляційного суду, де розміщувався окупаційний уряд, стався вибух. російські пропагандистські джерела повідомляють про поранення так званої “начальниці департаменту праці і соціальної політики” та гибель її водія.