За минулу добу на південному напрямку ЗСУ ліквідували понад 150 російських окупантів

21 Вересня 2022, 11:56

Фото: Генеральний штаб ЗСУ, Facebook.

Обстановка в зоні відповідальності на південнобузькому напрямку досить складна, динамічна, але контрольована. Сили оборони продовжують ведення активних дій, змушують противника поступатися займаними позиціями та облаштовувати нові рубежі оборони.

“Не маючи успіху і перспектив на суходолі, ворог вдається до вогневого, морально-психологічного тиску, техногенного шантажу й використання дронів-камікадзе.
За минулу добу наші авіатори відпрацювали 7 ударів по ворогу.
В небі над Чарівним на Херсонщині знищено ворожий штурмовик Су-25, а в районі Мурахівки на Миколаївщині – присічено спробу повітряної розвідки окупантів – 2 “Орлани-10” збито.
Ракетно-артилерійські підрозділи відпрацювали понад 210 вогневих завдань по пункту управління ворожим військом в Бериславському районі, осередках сил та техніки в районі Гаврилівки і Чорнобаївки, по Дар’ївському мосту та понтонній переправі біля Нової Каховки. Також в Новій Каховці вогневим контролем зупинено ремонтні роботи на мосту і уражено колонну військової техніки, що готувалася до переправлення через Дніпро.
Кількість рашистів скорочено на 151 особину, а військової техніки – понад 40 одиниць. Серед них: 7 танків та 19 одиниць авто-бронетехніки, 4 гаубиці, в тому числі самохідних “‘Мста-С” і звичайних “Мста-Б”, ще 2 самохідні гаубиці “Акація”, 4 самохідних артустановки.
Дорозвідувані дані попередніх уражень свідчать, що знищено ще 62 рашисти, 5 броньованих машин, підтверджено ураження складу з боєприпасами в Благодатному, пункту управління 7 десантно-штурмової дивізії в Чорнобаївці“, – йдеться у повідомленні.