Викрадення місцевих жителів, мародерство, обстріли – поліція фіксує нові злочини військоких рф на Херсонщині

23 Вересня 2022, 14:58

Фото: Поліція Херсонської області, Facebook.

Поліція продовжує фіксувати факти воєнних злочинів російської армії проти мирних жителів Херсонщини. Так, слідчими було відкрито 16 кримінальних проваджень за ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

“Упродовж минулої доби війська російської армії обстріляли Миролюбівку, Високопілля, Іванівку, Архангельське, Осокорівку та Первомайське на Херсонщині. Ворожі снаряди поцілили у приватні будинки, є поранені. Осколки розірваних снарядів пошкодили господарчі будівлі, гаражі й транспортні засоби людей. На місці, де це було можливо, працівники поліції вилучали уламки боєприпасів. Відкрито 16 кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів російської армії на території області.

Фото: Поліція Херсонської області, Facebook.

У Херсоні, Новій Каховці та Скадовському районі військовослужбовці рф забрали в полон 12 людей. Окупанти діяли за однією схемою: вривалися до квартир з обшуками, звинувачували господарів у проукраїнській позиції, відмові підтримки «нової влади» та відмові брати гуманітарну допомогу. Після чого військові рф одягали людям мішки на голови та уводили у невідомому напрямку. Нині місцеперебування викрадених невідоме.
З Херсона, Олешок, Нової Каховки та сіл Бериславського району надходять повідомлення про масові викрадення російськими військовослужбовцями легкового та вантажного автотранспорту, а також пограбування окупантами будинків. Представники ворожої армії забирають з осель все, що має хоч якусь цінність.
В Херсоні на вул. Кулика окупанти зупинили автомобіль «BMW» з місцевими. Після проведення огляду машини військові під загрозою застосовування зброї примусили власника написати відмову від автомобіля.
У селі Первомайське Бериславського району під час ворожого мінометного обстрілу отримав поранення 59-річний місцевий житель. Чоловік саме йшов отримувати гуманітарну допомогу, коли село почала обстрілювати російська армія. Нині потерпілий в лікарні, у нього мінно-вибухова травма, вогнепальні уламкові поранення ноги і спини.
У смт. Нижні Сірогози озброєні військовослужбовці рф захопили приміщення казначейської служби та озпоряджаються майном на свій розсуд”, – йдеться у повідомленні відомства.