Внаслідок злочинних дій рф на Херсонщині загинуло 257 цивільних осіб, з них 15 дітей

01 Вересня 2022, 10:01

Фото: Херсонська обласна прокуратура.

Через злочинні дії держави-агресора і порушення законів та звичаїв війни у Херсонській області загинуло 257 мирних жителів, у тому числі 15 дітей.

Про це повідомив керівник Херсонської обласної прокуратури Володимир Калюга під час координаційної наради щодо протидії злочинності в умовах воєнного стану 31 серпня 2022 року.

Керівник обласної прокуратури акцентував увагу на забезпечення розслідування кримінальних правопорушень за фактами порушень законів та звичаїв війни, яких на цей час вже обліковано понад 2,3 тисячі.

“Внаслідок злочинних дій держави-агресора на Херсонщині загинуло 257 цивільних осіб, у тому числі 15 дітей. Тож пріоритетним завданням є фіксація та розслідування саме цієї категорії злочинів. Дієвим має стати напрямок із викриття та притягнення до відповідальності зрадників, колаборантів та пособників ворога.

Принципового реагування потребує протидія злочинам у бюджетній сфері, насамперед використання бюджетних коштів, незаконне використання гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги, розкрадання представниками рф та підконтрольних їй незаконними збройними формуваннями промислових підприємств, вивезення урожаю зернових культур, знищення земель, посівів та надання належної правової оцінки цим фактам”, – йдеться у повідомленні.