У школах окупованої частини Херсонщини вводять нові предмети, серед яких “основи релігійної культури”

02 Вересня 2022, 11:13

З 1 вересня у школах на окупованій частині Херсонщини, що відкрились під протекторатом російських окупантів, з’являться нові предмети, серед яких анонсується “Основи релігійної культури та світської етики”.

Про це повідомила призначена росіянами директорка департаменту освіти Херсонської області Тетяна Кузьміч.

“Ми вводимо нові предмети. Вони, щоправда, є новими і для російських школярів. Напрклад, Основи релігійної етики. Це дуже цікавий курс, і він буде цікавим як для викладачів, так і для учнів”.

Згідно з наказом міністерства освіти рф, даний предмет “направлений на формування у молодшого підлітка мотивацій до усвідомленої моральної поведінки, заснованїй на знанні та повазі культурних та релігійних традицій багатонаціонального народу росії, а також до діалогу з представниками інших культур та світоглядів”.

Також зазначається, що курс є модульним та батьки обиратимуть той релійний напрямок, “культуру” якого вивчатимуть їхні діти, що, за умов браку педагогічних кадрів на окупованих територіях, перетвориться, скоріш за все, на пропаганду російського православ’я. 

Також, за словами Кузьміч, школи на окупованих територіях переходять на викладання виключно російською мовою.

Серед інших “нововведень” – курс “Історія вітчизни” – предмет, у якому історія Східної Європи подається з точки зору домінування в регіоні росіян.