В окупованому Херсоні акторів для театру набирають за оголошеннями

07 Вересня 2022, 09:52

Захоплений росіянами обласний музично-драматичний театр в окупованому Херсоні відчуває величезний дефіцит акторів і технічного персоналу. Ситуація настільки критична, що до роботи в театрі запрошують усіх охочих, навіть без відповідної освіти та досвіду в професії.

Оголошення про це опублікувала низка проросійських Telegram-каналів. 

“Оголошується набір акторів та акторок, художників, сценографів, артистів балету і просто талановитих людей без спеціальної освіти на конкурсній основі та через співбесіду”, – йдеться в оголошенні.

Звісно, якість таких “акторів”, що набираються до театру буквально з вулиці, є досить сумнівною, і  Херсонський обласний драматичний театр, після такого поповнення, опуститься до рівня сільського будинку культури.

Також цікаво зазначити, що набором непрофесійних акторів до театру російські окупанти намагаються одночасно зменшити дефіцит студентів у захоплених херсонських вишах, адже кожному новому працівнику театру пропонують здобути профільну освіту в Херсонському державному університеті.

Як повідомляє Центр журналістських розслідувань, 10% працівників культури на території окупованої Херсонщини погодились на співпрацю з росіянами. Серед них народна артистка України Ружена Рубльова та заслужений артист України  Євген Гамаюнов. Очільником херсонського театру росіяни призначили колишнього сторожа Валерія Шелудько.