В Херсоні російські військові захопили цех заводу будматеріалів. Поліція фіксує нові злочини окупантів

27 Вересня 2022, 13:21

Фото: відкрите джерело з Мережі.

За минулу добу поліція відкрила 29 кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів російської армії на Херсонщині, серед них обстріли населених пунктів області, мародерство, захоплення підприємств, колабораційна діяльність та викрадення місцевих жителів.

Про це повідомляє Поліція Херсонської області на своїй сторінці в соцмережі.

“У Херсоні озброєні військовослужбовці захопили цех заводу з виготовлення будівельних матеріалів. Окупанти погрожували працівникам заводу та заявили їм, що все майно переходить під управління російської влади. Підприємству завдано матеріальні збитки на понад півтора мільйона гривень.

У Чорнобаївці представники збройних формувань рф розграбували складські приміщення підприємства з вирощування зернових культур. На вантажних автомобілях окупанти вивезли спеціальну техніку та насіння гібридів кукурудзи. Крім того, пошкоджено майно підприємства на майже мільйон гривень.

У Горностаївській територіальній громаді військові рф викрали вчительку та місцевого жителя. В Херсоні прямо з вулиці у районі Центрального ринку російські військовослужбовці викрали чоловіка. У Шуменському мікрорайоні обласного центру окупанти взяли в полон херсонця, якого раніше зняли з посади головного лікаря.

Також продовжуються обстріли російськими окупантами населених пунктів Херсонщини. За минулу добу ворог обстріляв Білоусове, Іванівку, Ольгине, Архангельське, Осокорівку, Нововоронцовку та Високопілля. Окупанти били по населеним пунктам із танків, мінометів та артилерії. Постраждала інфраструктура, були влучання у житлові будинки, є поранені, зазначають у відомстві.

Раніше повідомлялось, що поліція встановила особи понад 150 колаборантів, що сприяли проведенню так званого “референдуму” на Херсонщині.