У захоплених російськими окупантами херсонських школах “відсвяткували” 1 вересня

01 Вересня 2022, 12:23

Фото: російські пропагандистські медіа.

День знань на тимчасово підконтрольній російським окупантам Херсонщині “відсвяткували” під дулами автоматів. У російських пропагандистських медіа показали, як в Херсоні “відзначили” початок нового навчального року.

Про це повідомляє видання “МОСТ” з посиланням на джерела рос. ЗМІ.

Зокрема, у медіа рф вийшов пропагандистський сюжет про окупантський «день знань» у херсонській школі № 31.

Фото: російські пропагандистські медіа.

“Навіть у відверто пропагандистському сюжеті видно, що школу «охороняють від укрофашистів» російські військові. Вони, зокрема, проводять обов’язковий огляд речей людей, які заходили в будівлю школи.

До речі, в підконтрольних окупантам херсонських школах запроваджується «особливий безпековий режим»: батьків не пускатимуть навіть в приміщення, дітей забиратимуть на уроки й виводитимуть по їх закінченні вчителі.

Щоправда, лишається відкритим питання, як убезпечити дітей в разі влучання в школу артелерійського снаряду або ракети. А таке цілком можливо, враховуючи влучання ракет, збитих російським ППО, в багатоквартирні будинки.

Для пропагандистської картинки пеншокласникам роздавали окупантські прапорці.

Фото: російські пропагандистські медіа.

Так звані «базові» школи Херсонської області, працюватимуть за «російськими програмами». В інтерв’ю підконтрольним окупантам медіа «директори» шкіл казали про навчання протягом перших місяців по «адаптованій програмі», про кадровий голод, про «посилений режим безпеки». Щодо останнього, то херсонські «базові» школи «охоронятимуть» росгвардійці. Теоретично вони ж можуть стати і «конвоєм», якщо буде прийняте рішення про «евакуацію» дітей”, – йдеться у повідомленні.

Також у виданні додають, що окупаційний «міністр освіти Херсонської області» Михайло Родіков нещодавно зазначив у інтерв’ю: «Діти з прифронтових районів у середині вересня за згодою батьків поїдуть навчатися до дитячого оздоровчого табору «Ласпі», до Криму, а також до Геленджика. Туди ж будуть направлені й педагоги з основних предметів».

“Тобто, йдеться фактично про викрадення дітей та вивезення їх на територію ворога. А жителям Херсонщини, які погодилися на очне навчання дітей, варто замислитися, адже наразі ситуація така, що окупанти можуть визнати «прифронтовими районами» будь-яку територію Херсонщини та вивезти звідти дітей прямо зі шкіл. Не згодні з цим батьки навряд чи зможуть забрати дитину: не дозволять росгвардійці, які «охороняють» школи“, – зазначає “МОСТ”.

Раніше повідомлялось, що внаслідок злочинних дій рф на Херсонщині загинуло 257 цивільних осіб, з них 15 дітей.