Telegram на вимогу Apple видалив декілька російськомовних пропагандистських каналів

26 Вересня 2022, 12:52

Ілюстративне фото: відкрите джерело з Мережі.

Компанія Telegram на вимогу Apple заблокувала на iPhone/iPad кілька пов’язаних з Білорусією російськомовних каналів сумарною чисельністю 80 тисяч підписників. Адміністратори ще кількох подібних каналів загальною чисельністю 50 тисяч підписників отримали попередження від команди Telegram про те, що вони порушують правила Apple.

Про це інформує “Детектор Медіа” з посиланням на повідомлення засновника Telegram Павла Дурова.

«Адміністратори каналів мають максимально серйозно сприймати подібні попередження та намагатися робити все можливе, щоб допущені порушення не повторювалися. Інакше їх канали будуть неминуче заблоковані у версіях Telegram, які розповсюджуються через App Store та Google Play. Втеча в інші мобільні програми не допоможе їм уникнути обмеження доступу, оскільки будь-який інший мобільний додаток, так само як і Telegram, буде зобов’язаний дотримуватися правил магазинів додатків», — зазначає Павло Дуров.

За словами засновника Telegram, деякі канали, що видалені на вимогу Apple, можуть залишитись у вільному доступі у вебверсіях і версіях Telegram, завантажених з telegram.org, а не магазинів додатків. Однак це не стосуватиметься тих каналів, які одночасно порушать правила Telegram, а не лише правила Apple або Google. Наприклад, правила Telegram прямо забороняють публічні заклики до насильства.

Павло Дуров також наголосив, що зазвичай компанія попереджає про порушення і спершу видаляє лише пост з провокацією. Але повторне порушення майже неминуче призводить до блокування каналу. Саме так трапилось з одним із видалених каналів, що закликав «різати» та «розстрілювати» беззбройних людей. Напередодні адміністратори каналу отримали попередження про неприпустимість такого контенту, а пост із закликами було приховано. Але власники каналу продублювали текст, додавши до нього скриншот із попередженням від Telegram.

«Так робити ніколи не варто, оскільки правила Telegram прямо забороняють публічні заклики до насильства. Повторне порушення майже неминуче призводить до видалення каналу», — звертає увагу Дуров.

За даними ЗМІ, мова йде про Telegram-канал ДШРГ «Русич».

Раніше повідомлялось, що поліція встановила особи понад 150 колаборантів, що сприяли проведенню так званого “референдуму” на Херсонщині.