Смерть російського офіцера спростувала фейки щодо обстрілів Нової Каховки

12 Вересня 2022, 13:33

Росіяни спростували свої ж заяви щодо обстрілів українською стороною цивільних об’єктів у Новій Каховці. 30 серпня на одному з пропагандистських каналів з’явилась інформація, що ЗСУ нанесли удари по заводу та торгівельному центру в цьому місті. За словами росіян, ці будівлі ніякого відношення до військової інфраструктури не мали.

“Поруч з будівлями, що потрапили під удар ЗСУ військових об’єктів немає”, – повідомляло проросійське видання “Таврия.Херсон”.

Проте це брехня та самі ж росіяни цей фейк і спростували. 

Так, у регіональних виданнях на території країни-агресора з’явилась інформація про поховання росіянина Олексія Литвинова, що загинув 30 серпня у Новій Каховці. Як вже зазначалось, російські ЗМІ повідомляли, що в цей день ЗСУ не обстрілювали військові об’єкти росіян у цьому місті. Як в такому разі загинув капітан Литвинов – не зрозуміло. Ба більше, цей росіянин командував цілою батареєю, тож малоймовірно, що він потрапив під обстріл десь у торгівельному центрі.

Цього ж дня місцевими колаборантами було повідомлено про нібито обстріли з боку ЗСУ житлових кварталів Нової Каховки. Ну і звичайно, за їх словами, військових рф там також і близько не було.

Дата смерті Литвинова підтверджується і фото з його поховання, що спростовує фейк росіян, про удари ЗСУ по цивільних об’єктах у Новій Каховці 30 серпня.

За повідомленням ресурсу “Плошча”, Олексій Литвинов був командиром батареї 147-го гвардійського самохідного артилерійського полку, який був постійним учасником парадів на Червоній площі у Москві. Після окупації Кримського півострова полк отримав назву «Сімферопольський».