СБУ викрила агента рф, який намагався вчинити диверсію з підриву боєприпасів на Херсонщині

09 Вересня 2022, 11:43

Фото: Прокуратура Херсонської області.

Служба безпеки України продовжує викривати ворожих агентів та запобігати диверсійним діям проти підрозділів сил оборони. Так, стало відомо про викриття чергового агента рф на півдні. Ворог намагався викрити позиції ЗСУ та вчинити диверсію з підриву боєприпасів.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

“На Херсонщині нейтралізовано російського агента, який отримав завдання встановити місцезнаходження позицій ЗСУ та підірвав частину боєкомплекту.
За вчинення диверсії окупанти обіцяли своєму поплічнику «винагороду» у розмірі 30 тис. грн.
Встановлено, що зрадником виявився рецидивіст, який неодноразово був засуджений за вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, у тому числі вбивство.
У поле зору агресора чоловік потрапив через свої проросійські погляди, які висловлював серед оточуючих, зокрема у кримінальних колах.
Під час затримання у зловмисника виявлено мобільний телефон, який містить контакт встановленого співробітника спецслужб рф.
Затриманому повідомлено про підозру у державній зраді, вчинену в умовах воєнного стану, та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
Заходи з викриття проводили співробітники СБУ Херсонської області за процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури”, – йдеться у повідомленні відомства.