Сальдо заявив про створення “добровольчих батальйонів” з херсонців

20 Вересня 2022, 12:44

Призначений росіянами очільник Херсонської області Володимир Сальдо після хвороби знову повернувся до активної колаборантської діяльності. І буквально першою своєю заявою оголосив про форсування проведення так званого “референдуму” та створення “добровольчих батальйонів” з херсонців, що проживають на окупованих територіях.

Відеозвернення колаборанта з’явилось на одному з проросійських Telegram-каналів. 

“Ми взяли курс на воз’єднання з росією і вже нікуди з нього не повернемо… Ми створюватимемо добровольчі батальйони, що разом з воїнами російської армії допоможуть якомога швидше закінчити “спецоперацію”“, – заявив Сальдо.

Чи будуть “добровольчі” батальйони справді добровольчими – велике питання. Скоріш за все, влада рф, маючи проблеми з живою силою у своїх збройних формуваннях, таким чином проводитиме примусову мобілізацію на території окупованої Херсонщини.

В описі до цього відео тема “добровольчості” розкрита трохи краще. “Вважаю за необхідне створення та формування на території Херсонської області добровольчих батальйонів для участі у Спеціальній військовій операції ЗС РФ на території України”, – йдеться в описі. Тобто, херсонців відправлятимуть на фронт і, скоріш за все, за налогією з “військами” з ОРДЛО, використовуватимуть у вигляді гарматного м’яса.

Також у своєму відеозверненні Сальдо наголосив на необхідності провести так званий “референдум” про входження Херсонської області до складу росії найближчим часом, хоча точну дату цього псевдоголосування знову не назвав.