Росіяни “засвітили” на Херсонщині російського націоналіста, що прикидався шанувальником літератури

07 Вересня 2022, 15:00

Окупати продовжують активно звозити на Херсонщину прихильників так званого “руського міра”. Деякі з них є досить радикально налаштованими та претендують на статтю за екстремізм навіть у самій росії.

Одного з таких “туристів” засвітило видання “Таврия” на зустрічі шанувальників російської літератури в одній з херсонських бібліотек. Його представили як “засновника дискусійного клубу” Олексія Жиглова. У своєму інтерв’ю пропагандистам Олексій розповів, що він громадський діяч та ініціює збір видань російської класики для передачі їх херсонським бібліотекам.

Ось тільки справжнє прізвище цього чоловіка не Жиглов, а Живов. Він москвич та відрізняється поглядами, що є радикальними навіть для росії. Олексій Живов є засновником руху «Национал-патриоты россии» та членом праворадикальної організації “Право-консервативный альянс”.

На фото в соцмережах Живов позує в футболці з написом “Православ’я або смерть”. Цей лозунг вважається екстремістським та забороненим в рф. За використання таких написів у росії навіть було відкрито кілька адміністративних проваджень.

Починаючи з 2014 року цей “бібліофіл” активно підтримував сепаратистські настрої на Сході України та був одним із організаторів мітингів і збору коштів на підтримку так званих ДНР та ЛНР. Брав участь у створенні доповіді «Екстремізм в українській політиці, суспільстві, ЗМІ та силових структурах», виданої в росії 2015 року на кремлівські гранти.

 

Живов також займається і журналістською діяльністю. Його Telegram-канал налічує 17 тисяч підписників, а сам він є частим гостем на російських пропагандистських ресурсах.

“Шанувальник російської літератури” також вважає себе військовим експертом та полюбляє фотографуватися на окупованих територіях України зі зброєю.

Тож “президент дискусійного клубу”, а насправді російський націоналіст та бойовик, звісно, приїхав на Херсонщину не в книжкових виставках брати участь. Росіяни планомірно насичують окуповані території націоналістами та радикалами для створення ще більшого тиску на місцеве проукраїнське населення.