Росіяни викрали трьох херсонських блогерів – ІМІ

23 Вересня 2022, 15:34

Фото: скриншот з пропагандистського відео.

Російські військові викрали трьох херсонських блогерів, які у своїх соцмережах негативно висловлювалися про окупантів і підтримували Україну, та змусили їх записати “каяття”.

Про це повідомляє “Інститут масової інформації” з посиланням на сюжет пропагандистського телеканалу “Перший республіканський”, який мовить з окупованого Донецька.

“Викрадених блогерів ведучий називає інтернет-екстремістами, серед них – вихователька херсонського дитсадка та тікток-блогерка Олена Наумова, яку російські військові вже викрадали 23 серпня та відпустили 6 вересня.

Повторне викрадення блогерки вже підтвердив її син. За словами Миколи, 19 вересня представники окупаційної влади (Микола називає їх “кураторами”) запитали Олену, чи готова вона виїхати на вільну українську територію. Жінка погодилась, і відтоді близькі її не бачили.

У відеосюжеті пропагандистів Наумова із синцем під оком нехарактерною для неї останнім часом російською мовою просить вибачення за образу російських військових.

Також серед викрадених є Валерій Комагоров та його подруга, яку ведучий пропагандистського каналу називає “Олегівна 29”. Вони вели блоги в заблокованому в Росії Instagram, який ведучий називає “рассадніком русофобії та українського екстремізму”. Потім завели акаунти в TikTok – koshmarik_olegivna29.

Скриншот з відео.

Їхній блог був доволі популярним, відео набирали багато переглядів. Олена Наумова знімала в TikTok ролики, де розповідала про життя в окупації, а також висловлювала підтримку Україні.

“Дії вказаних осіб не завдали шкоди “державній безпеці Херсонської області”, тому після відповідної бесіди їм було оголошене офіційне застереження”, – заявив ведучий.  Він також додав, що в разі подальшої “публічної діяльності” їм загрожує кримінальна відповідальність”, – йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялось, що поліція фіксує нові злочини військоких рф на Херсонщині.