Російський пропагандист Малькевич керуватиме кафедрою журналістики в окупованому херсонському виші

04 Вересня 2022, 11:00

Керівником кафедри журналістики у захопленому росіянами Херсонському державному університеті призначено російського пропагандиста Олександра Малькевича, який до того брав активну участь у створенні проросійського каналу “Таврія” та очолював так звану “медіашколу” в окупованому Херсоні.

Про це повідомляє Telegram-канал “Таврія.Херсон”.

“З 1 вересня у Херсонському державному університеті відкрилась кафедра журналістики та медіакомунікацій. Ініціатором створення та завідувачем кафедри став Олександр Малькевич”, – йдеться у повідомленні. 

“В епоху інформаційних воєн медіакомунікація є стратегічним напрямком, тому ми повинні дати нашій молоді можливість розвитку та освіти в галузі журналістики нічим не гірше, а то й краще, ніж у інших регіонах Росії”, – прокоментував своє призначення на цю посаду сам Малькевич. 

Також окупанти надають витяг з Наказу про призначення Малькевича.

Росіяни встигли презентували емблему нової кафедри, звичайно ж, у кольорах російського прапора.

Також, як доказ початку активної діяльності Філологічного факультету, на базі якого діятиме і кафедра журналістики,  російські Telegram-канали опублікували фото з першокурсниками та самопроголошеним керівництвом вишу. Щоправда, на фото у залі ми нарахували не більше 30 “студентів”, що вказує на величезний дефіцит вступників у захопленому університеті. 

Олександр Малькевич, як повідомляють у Центрі журналістських розслідувань, — генеральний директор телеканалу «Санкт-Петербург», член Громадської палати росії, а також близький друг «кухаря Путіна» Євгена Пригожина, котрий особисто вербує найманців для ПВК «Вагнер» у російських колоніях.