Псевдореферендум не зупинив ЗСУ: сили оборони просуваються на херсонському напрмяку – Гуменюк

30 Вересня 2022, 09:54

На фото: Наталія Гуменюк. Фотоколаж: відкрите джерело з Мережі.

Псевдореферендум, який організували і провели окупанти за вказівкою кремля на півдні України, не зупинив ЗСУ. Сили оборони суттєво просуваються на херсонському напрямку.

Про це інформує “Суспільне” з посиланням на повідомлення керівниці Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі загальнонаціонального марафону новин.

За словами пані Гуменюк, окупаційна влада, після проведення псевдореферендуму на Херсонщині, затихла, тому що не розуміє, що робити далі.

“Навіть на вищому рівні, окупаційне керівництво розгублене. Вони не зовсім розуміють, що дає їм цей референдум. Вони просто виконали вказівку, а тепер бачать, що це не зупиняє Сили оборони, не зупиняє ЗСУ, які суттєво просуваються на цьому напрямку”, – зазначила керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру.

Також вона повідомила, що підтягнути достатньо резервів на херсонський напрямок військові РФ не можуть, оскільки ЗСУ контролюють усі логістичні шляхи.

“Активність військових РФ на цьому напрямку неможлива, тому що пошкоджена логістика, постійно вибухають пункти управління, в них розгублене військо. І те, що вони намагаються відремонтувати Антонівський і Каховський мости, абсолютно нічого не дасть. Сили оборони контролюють ситуацію”, – сказала Гуменюк.

Раніше повідомлялось, що на Херсонщину відправили 2 тисячі осіб, мобілізованих до армії рф з Криму.