Попри небезпеку, жителі Херсонщини продовжують самостійно евакуюватись з-під обстрілів до безпечних місць

02 Вересня 2022, 13:29

Фото: Поліція Херсонської області.

Частина сіл Херсонської області, що нині перебуває під тимчасовою окупацією російських військ, наразі не має безпечних шляхів для евакуації. Поблизу сіл на лінії фронту точаться важкі бої, населені пункти щодня обстрілюють із реактивних систем залпового вогню. І не зважаючи на смертельну небезпеку, жителі все ж намагаються самотужки евакуюватись з-під обстрілів.

Про це повідомляє Поліція Херсонської області.

“На Херсонщині поліцейські допомагають жителям непідконтрольних територій евакуюватися до безпечних місць. Цього разу 12 жителів непідконтрольного населеного пункту, назву якого з міркувань безпеки ми не озвучуємо, змогли евакуюватися звідти. Люди літнього віку пішки здолали кілька кілометрів, після чого вбрід через річку Інгулець дісталися найближчого населеного пункту, підконтрольного Україні, де несуть службу працівники Бериславського районного відділу поліції”, – йдеться у повідомленні.

Фото: Поліція Херсонської області.

Співробітники поліції зустріли втомлених людей та заспокоїли їх. Чоловіки й жінки розповіли, що усе життя прожили в селі та знають всі можливі місця переправи. За їх словами, у тому населеному пункті ще залишаються до ста мирних жителів, переважно похилого віку, які не схотіли кидати домівки та господарства. Поліцейські доправили чоловіків та жінок до безпечного місця тимчасового прихистку подалі від зони бойових дій.

Раніше повідомлялось, що на Херсонщині в середньому по 8 перекваліфікованих в Криму педагогів на одну школу.