Полковнику Росгвардії заочно повідомлено про підозру за жорстоке поводження з військовополоненими на Херсонщині

21 Вересня 2022, 15:38

ілюстративне фото: відкрите джерело з Мережі.

Військові рф продовжують викрадати та катувати жителів тимчасово захоплених територій Херсонщини, прокуратура фіксує нові факти воєнних злочинів росіян. Так, за процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру заступнику начальника управління Федеральної служби військ національної гвардії рф по Ростовській області полковнику поліції у жорстокому поводженні з військовополоненими (ч. 1 ст. 438 КК України).

Про це повідомляє Прокуратура Херсонської області на своїй сторінці у Facebook.

За даними слідства, з березня 2022 року полковник поліції на території тимчасово окупованої Херсонщини здійснює керівництво військовослужбовцями Росгвардії та представниками незаконних збройних формувань рф.
У квітні за його вказівкою окупанти застосували фізичні та психологічні тортури до двох затриманих місцевих жителів, щоб отримати від них інформацію щодо причетності до ЗСУ, місць знаходження українських захисників та сил оборони.
Декілька днів чоловіків утримували в захопленій адмінбудівлі ГУНП в Херсонській області, а також у місцевому слідчому ізоляторі, де систематично били кийками, погрожували розправою та застосовували електричний струм.
При цьому російські військові намагалися схилити полонених до співпраці, пропонуючи їм посади у псевдоправоохоронних органах”, – йдеться у повідомленні відомства.