Окупаційні війська рф залишили оперативно важливий пункт на Херсонщині

13 Вересня 2022, 14:42

Фото: відкрите джерело з Мережі.

Контрнаступ України на півдні продовжує чинити значний вплив на моральний стан і військовий потенціал росії на тимчасово захоплених територіях півдня України. Так, стало відомо, що російські окупаційні війська вимушені були залишити оперативно важливий пункт в Херсонській області та відійти назад у бік річки Дніпро.

Про це повідомляє Американський інститут вивчення війни.

“Супутникові знімки відомих російських позицій у Киселівці, за 15 км на північний захід від Херсона, показують, що всі російські машини, окрім чотирьох, відійшли від попередніх передових позицій, що узгоджується з чутками про те, що війська Донецької Народної Республіки (ДНР) залишили Киселівку та повернулися назад у бік річки Дніпро.

Киселівка є оперативно важливим місцем для російських військ навколо Херсона, оскільки це останній великий населений пункт уздовж шосе E58 і залізничної лінії між нинішніми українськими позиціями та Чорнобаївкою, крайньою частиною Херсона.

Очевидне відведення російських військ із цієї позиції може поставити під загрозу здатність росіян захистити північно-західну околицю міста Херсона та свідчить про те, що російські війська в цьому районі відчувають безпосередню загрозу своїм позиціям”, – йдеться у повідомленні.

12 вересня речник Південного оперативного командування ЗСУ Наталія Гуменюк заявила, що російські сили, розташовані на правому березі Дніпра в Херсонській області, намагаються домовитися про капітуляцію у рамках міжнародного права.

Генерал Марченко, у свою чергу, зазначив, що через низький бойовий дух російським окупантам було наказано намагатися вийти на діалог із ЗСУ.

“Відведення військ з передових позицій у Киселівці, а також повідомлення про переговори про капітуляцію є показниками того, що український контрнаступ на півдні просувається значною мірою та у швидкому темпі”, – додають в Інституті вивчення війни.