Окупанти вдаються до провокацій в Херсоні та області, щоб дискредитувати ЗСУ

18 Вересня 2022, 14:40

Ілюстрація: відкрите джерело з Мережі.

На тлі певного зменшення інтенсивності вогневого впливу противника на лінії зіткнення, продовжується терор цивільної інфраструктури, морально-психологічний тиск на населення прифронтових та тилових районів. Так, російські окупанти вдаються до провокацій в Херсоні та області з метою дискредитації ЗСУ.

Про це повідомляє Оперативне командування “Південь” на своїй сторінці в соцмережі.

“Сили оборони продовжують активні дії із закріплення на вивільнених територіях. Під їх тиском противник проводить заходи щодо перегрупування військ на окремих напрямках, вишукує способи підтягування резервів, веде повітряну розвідку. В окупованих населених пунктах посилюють перевірки, але тепер вже шукають не тільки «укронацистів», а й своїх, що повтікали з поля бою і, перевдягнуті в цивільне, вишукують способи евакуюватися.
Тим часом, окупаційні війська вдаються до провокацій: вчиняючи стрілянину на вулицях Херсона та інших населених пунктів, видають її за контрдиверсійні заходи, намагаючись звинуватити Збройні Сили України у бездумних вуличних боях серед мирного населення.
Самі ж терористичні війська обстрілюють будинки мирних жителів, об’єкти цивільної та критичної інфраструктури, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни”.
У свою вергу, керівниця об’єднаного пресцентру Сил охорони та оборони “Південь” Наталія Гуменюк в ефірі Всеукраїнського марафону зазначила, що російські військові намагаються донести інформацію, що не звільняють їх, а захоплюють. Саме тому провокації зі стріляниною посеред Херсона, провокації з вибухами та інше, що вони висвітлюють, в першу чергу, на своїх пропагандистських каналах – на це треба звертати увагу. Якщо подія ще не завершилася, а вже кореспондент окупаційного ТБ у вирі подій, робіть висновки.

Раніше повідомлялось, що ЗСУ завдали ударів по базуванню російських окупантів на території Херсонського бавовняного комбінату.