Військові рф обстріляли Таврійський мікрорайон у Херсоні

15 Вересня 2022, 10:30

Ілюстративне фото: Таврійський мікрорайон Херсона, Wikipedia.

Вчора, 14.09.2022, російські окупаційні війська обстріляли Таврійський мікрорайон у Херсоні. Є жостраждалі, серед них діти.

Про це повідомив перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський на своїй сторінці у Facebook.

“Обстріл Таврійського мікрорайону в Херсоні (з можливими жертвами) є черговою кривавою провокацією орків!
ЗСУ в цей період часу по цьому району міста не працювало! Крім того, про провокацію говорять і аналіз місця подій, і швидкість, з якою їх пропагандисти прибули на місце трагедії. Тварюки, не інакше, відповісте і за це також!”, – зазначає Соболевський.
Одними з перших з’явилися на місці події прибули саме журналісти пропагандистського видання, що є примітним, про це свідчить оперативно виданий ними сюжет.

Скрін з відео російських пропагандистських джерел.

Також у ряді окупантських Телеграм-каналів з’явилися повідомлення про те, що “вогонь вели ЗСУ, попередньо, із РСЗО HIMARS”. Пропагандистські ЗМІ повідомляють про чотирьох постраждалих. Підтвердити чи спростувати цю інформацію поки неможливо, передає видання “МОСТ”.

Фото: Telegram-канал “Х@евый Херсон”.

У той же час, місцеві Telegram-канали, посилаючись на очевидців, повідомляють, що обстрілювали Таврійський мікрорайон, ймовірно, з сел. Геологів – приблизно у цей час були зафіксовані “вильоти” в бік Херсона.

Раніше повідомлялось, що через пошкодження російськими військовими дамби поблизу Кривого Рогу, може піднятись рівень води в Інгульці на Херсонщині.