Обстріли, мародерство, викрадення місцевих жителів: поліція відкрила 23 кримінальні провадження за минулу добу

12 Вересня 2022, 11:16

Фото: Поліція Херсонської області.

Окупаційні війська рф продовжують чинити воєнні злочини на тимчасово захоплених територіях. Масовані обстріли Херсонської області, мародерство та викрадення місцевих жителів – “звічайні справи” окупантів.

Про це повідомляє Поліція Херсонської області.

“За минулі дві доби поліція відкрила 23 кримінальні провадження за фактами воєнних злочинів російської армії в Херсонській області. російські війська здійснили масовані обстріли низки населених пунктів. ворожа армія відкривала вогонь по житлових кварталам у селах Сухий Ставок, Осокорівка, Ольгине, Біла Криниця, Нововознесенське та Архангельське. Обстріл вівся по приватному сектору, де немає військових обʼєктів. За попередньою інформацією, зафіксовано руйнування приватних будинків та об’єктів інфраструктури, є загиблі та поранені. Частина населених пунктів залишилася без водопостачання та електроенергії.

Фото: Поліція Херсонської області.

У Херсоні представники окупаційної влади захопили два готелі в центрі міста. За попередньою інформацією, новою “власницею” приміщень є жителька Чорнобаївки. Нині поліція встановлює особу жінки та перевіряє її зв’язки з окупантами.
В обласному центрі російські військові продовжують вчиняти мародерство, щодня до поліції надходять заяви про розкрадання будинків та квартир. За минулі дві доби окупанти обікрали приватні будинки на провулку 1-й Парковий та квартири на проспекті Будівельників. Забрали побутову та комп’ютерну техніку, одяг та навіть килими. Речі вивозили та БТРах та КАМАЗах.
У смт. Горностаївка військові рф викрали двох місцевих жителів віком 54 та 71 рік за їх проукраїнську позицію й волонтерську діяльність. Нині місцезнаходження чоловіків невідоме. Викрадення людей окупаційними військами відбулися також у місті Нова Каховка та с. Виноградове.
Поліцією відкриті кримінальні провадження за ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України”, – йдеться у повідомленні відомства.