Новий армійський корпус росія зможе сформувати лише до кінця листопада – ГУР

03 Вересня 2022, 13:02

Фото: Associated Press.

Окупанти, зазнаючи військових невдач та катастрофічних втрат особового складу та техніки, намагаються поповнити прогалини і створювати нові військові частини та з’єднання. Проте 40 відсотків техніки, якою оснащуються нові російські підрозділи, не боєздатна, а новий армійський корпус росія зможе сформувати лише до кінця листопада.

Про це повідомляє Головне управління розвідки МО України на своїй сторінці у Facebook.

“Історія з третім армійським корпусом розтягнеться до листопада. Проблема – людський ресурс. Укомплектування спеціалістами. Щоб підготувати нормального спеціаліста потрібно 3-4 місяці.

Також проблемою є комплектування технікою та озброєнням. Вся новітня техніка була на озброєнні тих батальйонно-тактичних груп, які заходили на нашу територію в лютому-березні.

Зараз ми бачимо, що всі підрозділи, що формуються, оснащуються іще радянськими зразками озброєння, які знімаються з баз зберігання й арсеналів та поступають у війська.

За нашими оцінками 40 відсотків бойової техніки не боєздатна. Її потрібно ремонтувати та приводити до ладу”, – зазначив представник воєнної розвідки України Вадим Скібіцький.

Раніше повідомлялось, що окупанти знову переносять дату псевдореферендуму.