Херсонські колаборанти повідомили про відсутність чіткої дати “референдуму”

06 Вересня 2022, 10:00

Заступник голови окупаційної “адміністрації” Херсонської області кирило стремоусов заявив, що так званий “референдум” щодо входження регіону до складу рф відбудеться, але його дата поки не відома.

Відповідне відео опубліковане стремоусовим на власному Telegram-каналі. 

“Кажуть, що ми тут зробили невелику паузу в проведенні референдуму. Ніяких пауз нема – все йде за планом. У нас просто не було встановлено дату його проведення”, – заявив стремоусов.

Найвірогіднішною датою проведення псевдореферендуму останнім часом називалось 11 вересня – “Єдинний день голосування” в росії, та, судячи з заяви стремоусова, – росіяни не встигнуть провести голосування до цієї дати. Крім того, ймовірно, свій внесок у відтермінування “референдуму” вніс контрнаступ ЗСУ на півдні України, завдяки якому українській стороні вдалось звільнити кілька населених пунктів, зокрема, колишній районнний центр Високопілля, що, звісно, не входило у плани росіян.

Якоїсь нової дати проведення “референдуму” росіяни та їх місцеві посіпаки не називають, посилаючись на те, що “херсонці самі повинні з датою визначитись”. Яким чином це має відбутись – також невідомо.