Через пошкодження російськими військовими дамби поблизу Кривого Рогу може піднятись рівень води в Інгульці на Херсонщині

15 Вересня 2022, 10:13

На фото: Карачунівське водосховище, відкрите джерело з Мережі.

Вчора, 14.09.2022 року, окупаційні війська рф нанесли сім ударів по інфраструктурних об’єктах Кривого Рогу, зокрема на дамбі Карачунівського водосховища, внаслідок чого спостерігається стрімке підвищення рівня води у річці Інгулець.

Про це начальник Херсонського обласного центру з гідрометеорології Юрій Кіріяк на своїй сторінці у Facebook.

“В результаті підриву окупантами дамби Карачунівського водосховища, у м. Кривий Ріг спостерігається стрімке підвищення рівня води р. Інгулець, значення якого наближається до історичного максимуму.

Фото: Юрій Кіріяк, Facebook.

Спеціалістами-гідрологами Херсонського ЦГМ здійснено аналіз гідрологічної ситуації, за результатами якого можемо стверджувати, що враховуючи швидкість хвилі добігання і зафіксовані на цю годину рівні води, у Херсонській області впродовж наступної доби можливе підвищення рівня у р. Інгулець.
В населених пунктах, які знаходяться вздовж берегів річки, можливий вихід води на заплаву, та підтоплення присадибних ділянок і домогосподарств. Найбільш вразливими у цій ситуації можуть опинитися населені пункти на півночі області, розташовані ближче до м. Кривий Ріг. В низов’ях р. Інгулець, та в р. Дніпро біля Херсона, вірогідність шкідливих наслідків значно зменшується.
Жителі населених пунктів, які розміщені на берегах річки Інгулець, будьте уважні та обережні”, – зазначає Кіріяк.