Бізнес убитого нардепа-колаборанта Ковальова продовжує працювати

06 Вересня 2022, 09:25

На фото: колаборант Олексій Ковальов, відкрите джерело з Мережі.

Як повідомлялолсь раніше, нардепа-колаборанта Олексія Ковальова було вбито на Херсонщині. Проте його бізнес прордовжує працювати і надалі.

Про це інформує видання “МОСТ” з посиланням на повідомлення фермерів з Херсонщини, які мали орендні відносини із компаніями нардепа.

Ще за життя Ковальова, суд наклав арешт на його активи та рахунки в банках. Куплений в інтересах Віктора Медведчука телеканал передали АРМА, а та, у свою чергу, – Держкіно, Кабмін же навіть пропонує РНБО на 5 років позбавити права розпоряджатися активами вже покійного депутата Ковальова.

Проте всі ці санкції ніяким чином не торкнулися бізнес-імперії родини Ковальових, оскільки всі активи були записані на матір Ковальова та підставних людей.

Видання вже згадувало осіб, які фіктивно володіли сольовим заводом у Геройському та різними компаніями, котрі Херсонська ОДА звільняла від податків. У цих публікаціях також йшлося і про бізнес матері Ковальова, проте вважалось, що вона, як член родини цілого «міністра сільського господарства» окупаційного «уряду» Херсонщини, мала б перереєструвала свої компанії за російськими законами і платить податки росіянам.

Проте це виявилося не так. Буквально на днях аграрії Голопристанщини почали отримувати від Наталі Ковальової рахунки на оплату оренди землі. Причому, орендували вони цю землю у компаній, які оформлені на неї, а гроші орендарі мають платити на її власний банківський рахунок у Приватбанку. Рахунок не у фейковому російському “Промсвязьбанку”, куди окупанти силою заганяють місцевих підприємців, а у джержавному “ПриватБанку”.

У Голопристанському районі багато компаній, які орендують землю у компанії родини Ковальових. Це компанії ФГ «Макондо», у власності, якої знаходиться 3 земельні ділянки, загальною площею 100 га; ТОВ «Фондс-зем» p 14 ділянками, загальною площею 300 га; ТОВ «Південий земельний фонд», у власності якого знаходиться 143 ділянки, загальною площею 1335 га; ТОВ «Херсонські аграрії», що має 7 ділянок площею 380 га. Ці компанії безпосередньо належать Наталі Ковальовій. У ФГ «Югер» є 9 ділянок загальною площею понад 65 га. Власниками компанії є батьки покійного нардепа Іван та Наталя Ковальови та лікарка Олена Бреславець. Остання була депутаткою Херсонської міської ради від ОПЗЖ, але склала мандат. А такожє компанія ЛК-Агро, що належить Вадиму Трухану і Леоніду Луцюку, і у власності якої 77 ділянок, загальною площею понад 800 га. Трухан і Луцюк – підставні особи, які входили до оточення Ковальова.

Це список компаній, котрим належить земля, орендну плату за яку зараз і збирає мати покійного нардепа-колаборанта.

Всю цю землю Олексій Ковальов оформив на свої компанії через декілька розповсюджених схем. По-перше, частину землі він оформлював на мешканців Голопристанського геріатричного пансіонату, як на живих, так і на померлих. Ця схема підтримувалася місцевим Держгеокадастром та правоохоронцями. По-друге, Ковальов викупав паї через схему зі спадком. Таким чином, бізнес нардепа-зрадника продовжує працювати на його родину й після його смерті.

Правоохоронці ж наразі “не помічають” факту того, що державний Приватбанк не заморозив рахунки пов’язаних з колаборантом осіб, ні за життя Олексія Ковальова, ні після його смерті, як зазначають у виданні.