ЗСУ за минулу добу нанесли удари по 2 ворожих складах боєприпасів та польовому пункту боєпостачання окупантів на півдні

28 Серпня 2022, 11:58

Фото: Генеральний штаб ЗСУ, Facebook.

Оперативне командування “Південь” на своїй сторінці у Facebook інформує про поточну ситуацію на лінії зіткнення. Обстановка в операційній зоні південних регіонів складна, але контрольована силами оборони.

Ворог продовжує ведення бойових дій по займаному рубежу оборони. Суттєвих змін у складі та положенні не відбулося. Не маючи успіху на суходолі, ворог активізує повітряну розвідку та різноманіття засобів повітряного нападу.
Протягом бойового дня удари по наших позиціях вдовж лінії зіткнення нанесено ударними безплотниками, гелікоптерними парами та з винищувача-бомбардувальника ракетою Х-59 класу «повітря-поверхня».
Також понад вечір з гелікоптера Мі-24 противник атакував некерованими ракетами об’єкти інфраструктури Нікополя. Зруйновано одну будівлю, без людських втрат.
Нашою армійською авіацією нанесено 3 удари по 2 опорних пунктах противника у Солдатському і Олександрівці, по району зосередження живої сили, озброєння та техніки у Високопіллі.
Ракето-артилерійськими підрозділами в рамках реалізації вогневих завдань підтверджено втрати ворога в кількості 35 рашистів. Також знищено гаубицю «Мста-Б», самохі‌дну артилері‌йську гарма‌ту «Но‌на», 9 одиниць броньованої та автомобільної техніки, 2 склади боєприпасів в Дудчанах та Давидовому Броді і 1 польовий пункт боєпостачання у Воскресенському. Остаточні втрати ворога дорозвідуються”, – йдеться у повідомленні відомства.