ЗСУ присікли 3 спроби ворожої розвідки боєм та нанесли 3 удари по опорних пунктах противника на півдні

02 Серпня 2022, 08:46

Фото: Генеральний штаб ЗСУ.

Збройні сили України продовжують давати відсіч російським окупантам. Так, обстановка в операційній зоні на південнобузькому напрямку складна, напружена, але ретельно відстежується силами оборони. Ворог тримає рубежі оборони, діє за тактикою контрбатарейної боротьби, продовжує нарощувати угрупування на криворізькому напрямку.

Про це повідомляє Оперативне командування “Південь” на своїй сторінці у Facebook.

Протягом бойового дня нашими підрозділами присічено три спроби ворога, силами посиленого взводу в кожному випадку, провести розвідку боєм у районах Білогірки та Трудолюбівки. Противник успіху не мав. Із втратами понад десятка рашистів та 4 одиниць броньованої техніки, ретирувався.
З напрямку Хрещенівки по Нововоронцовці випущено ворогом 15 реактивних снарядів з установки “Град”. Втрат нема, але є зруйновані будівлі.
В районі Долгового рашисти з протитанкового ракетного комплексу розстріляли цивільний мікроавтобус. Загинуло три, поранено п’ять мирних жителів. Постраждалі доставлені в лікарню, їм надано допомогу.
Тричі ворог гелікоптерами атакував наші позиції в Бериславському та Каховському районах Херсонщини, а також в Баштанському – на Миколаївщині. Наших втрат не допущено.
У відповідь нашою авіацією нанесено три удари по опорних пунктах противника в районах Олександрівки і Максимівки.
Загалом за бойовий день результати роботи наших підрозділів складають: 32 рашисти, самохідна гаубиця «Мста-С», зенітно-ракетний комплекс “ТОР” та ще 4 одиниці броньованої техніки.
Остаточні втрати ворога – дорозвідуються”, – йдеться у повідомленні відомства.