За минулу добу ЗСУ знищили 6 ворожих складів з боєприпасами, 2 командних пункти та 1 спостережний пункт на півдні

06 Серпня 2022, 12:46

Фото: Генеральний штаб ЗСУ.

Оперативне командування “Південь” на своїй сторінці у Facebook повідомляє про поточну ситуацію на лінії зіткнення. Так, обстановка в операційній зоні південнобузького напряму складна, але сили оборони контролюють її розвиток.

“Ворог продовжує ведення бойових дій по займаному рубежу оборони. Суттєвих змін у складі та положенні не відбулося. Але на деяких напрямках здійснює ротацію живої сили та перерозподіл техніки.
Протягом ночі ворог наніс авіаційний удар парою гелікоптерів Ка-52. Намагаючись уразити наші позиції, атакував північний напрямок Херсонщини. Без втрат.
Протягом бойового дня по ворогу в операційній зоні угруповання нанесено 4 авіаційні удари по скупченню противника, 2 опорним пунктам і складу боєприпасів в Бериславському і Херсонському районах. А ракетно-артилерійськими підрозділами виконано низку вогневих задач.
Підтверджені втрати ворога – 79 рашистів, 4 танки Т-72, 2 самохідні гаубиці «Мста-С» та артустановка, радіолокаційна станція та командно-штабна машина, 10 одиниць броньованої та 11 іншої автомобільної техніки.
Також уражено 2 пункти управління 76-ої десантно-штурмової дивізії та 49-ої армії в Чорнобаївці, 1 командно-спостережний пункт ворожої батальйонної тактичної групи в Брускінському та район зосередження озброєння і техніки в Олешках. Випалено 6 складів боєприпасів в Бериславському і Херсонському районах.
Остаточні втрати ворога уточнюються”, – йдеться у повідомленні відомства.