За минулу добу ЗСУ нанесли удари по 13 пунктах управління ворога в Херсонському, Бериславському і Каховському районах

30 Серпня 2022, 11:02

Фото: Генеральний штаб ЗСУ, Facebook.

В Оперативному командуванні “Південь” інформують про поточну ситуацію на лінії зіткнення. Обстановка в операційній зоні на південному напрямку залишається стабільно напруженою. Ворог продовжує бойові дії на тактичному рівні, намагається проводити ротацію підрозділів.

Демонстрацію сили проводить за допомогою авіації. Протягом доби 5 разів атакував наші позиції, але успіху не мав.
Натомість нашими артилерійськими підрозділами минулої ночі нанесено ураження по 13 пунктах управління ворога в Херсонському, Бериславському і Каховському районах.
Ракетно-артилерійські підрозділи продовжуючи виконувати вогневі завдання збільшили втрати ворога за добу до 82 рашистів та 30 одиниць техніки, серед яких зенітно-ракетна система С-300, 2 танки Т-72, 11 гаубиць «Мста-Б», 3 реактивні системи залпового вогню “Град” та Ураган», важка вогнеметна система «Сонцепьок», самохідна артилерійська установка «Гіацинт-С», самохідна артилерійсько-мінометна установка «Нона-С» та 120 мм мобільний міномет, самохідні гаубиці «Акація» та «Мста-С», протитанкова керована ракета, 6 одиниць броньованої техніки та 3 склади боєприпасів в районі Берислава, Високопілля, Антонівки.
Переправу, що ворог налагоджував через Дніпро в районі села Львове, знищено. Остаточні втрати ворога дорозвідуються”, – йдеться у повідомленні відомства.