За минулі дві доби поліція відкрила 27 кримінальних проваджень щодо воєнних злочинів військових рф на Херсонщині

26 Серпня 2022, 13:01

Фото: Поліція Херсонської області.

Окупаційні війська рф продовжують обстріли мирних жителів, захоплення підприємств, розкрадання офісів та складів, викрадення людей в Херсонській області. Так, за минулі дві доби поліція відкрила 27 кримінальних проваджень щодо воєнних злочинів військовослужбовців рф проти мирного населення на Херсонщині.

Про це повідомляє Поліція Херсонської області на своїй сторінці в соцмережі.

“Колабораційна діяльність, захоплення підприємств, розкрадання офісів та складів, викрадення людей, численні обстріли населених пунктів – такі реалії життя нині в області.
росіяни не припиняють здійснювати артилерійські обстріли цивільних об’єктів. Під ворожим вогнем опинилися села Олександрівка, Осокорівка, Ольгине, Нова Зоря, Трудолюбівка, Миколаївка, Князівка, Іванівка, смт. Кар’єрне та смт. Біла Криниця. Є влучання у приватні будинки, зруйновано ряд об’єктів інфраструктури, є поранені, найбільше біля с. Ольгине.
У місті Скадовськ місцевий співвласник готелю з перших днів окупації перейшов на бік ворога та віддав готель для потреб російських військових та їх поплічників. Скадовчанин здійснює господарську діяльність у співпраці з країною-агресором, приймає в готелі для відпочинку представників новопризначеної окупаційної влади, військовослужбовців та представників силових структур рф, а також місцевих колаборантів.
У с.Чорнобаївка поліція виявила колаборантку. Жінка добровільно працевлаштувалася до новоствореного в Херсоні пропагандистського телеканалу, на якому поширюються матеріали із закликами до змін меж території України, спрямовані на підтримку окупації Херсонської області, дискредитації ЗСУ та політичного керівництва України.
На вказаному телеканалі проводить пропаганду та розповсюджує інформацію, яка виправдовує злочини рф і заперечує збройну агресію, громадянка рф, яка зареєстрована у місті Курськ і нині перебуває в Херсоні.
В Херсоні представники силових структур рф затримали 58-річного чоловіка, якого вивезли у невідомому напрямку. За наявною попередньою інформацією, херсонця можуть незаконно утримувати в СІЗО м. Сімферополь. Зв’язок з чоловіком відсутній.
В Херсоні озброєні військовослужбовці рф незаконно вилучили з території, де дислокувалася служба з надзвичайних ситуацій, два автомобілі для транспортування паливно-мастильних матеріалів. Нині місцезнаходження транспортних засобів невідоме.
В Херсоні військовослужбовці рф продовжують самовільно заселятися у квартири та будинки жителів, які покинули окуповану територію. Так, по вул.Молодіжна до приватного будинку під’їхали кілька мікроавтобусів з характерною позначкою, озброєні військові зламали калитку та проникли на територію домоволодіння, куди самовільно заселилися та користуються майном господарів. Те саме зафіксовано і у приватних будинках по вул. Медова.
У смт. Нова Маячка зникло місцеве подружжя. За попередньою інформацією, чоловіка і жінку за їх проукраїнську позицію викрали військовослужбовці рф. Окупанти звинувачують подружжя у «перебуванні в угрупуванні нацистів». Нині їх місцезнаходження невідоме.
У місті Нова Каховка озброєні представники силових структур рф розікрали підприємство з ремонту машин та металообладнання. Упродовж чотирьох діб окупанти вивозили майно та документацію з виробничих приміщень. Розмір матеріальних збитків складає понад 8 мільйонів гривень.
В Херсоні представники окупаційної влади у супроводі озброєних військових рф вломилися до кількох приватних фірм, які орендують офіси по вул.Паровозна. Окупанти представилися працівниками «департаменту промисловості та торгівлі нової влади» та вимагали у власників бізнесу перереєструвати їх фірми у податковій службі рф у 15-денний термін. Так звана «розмова» відбувалася під дулами автоматів та під психологічним тиском на законних власників бізнесу. У разі незгоди окупаційна влада погрожувала захопити фірми.
За фактами російської агресії проти мирного населення поліцейські відкрили кримінальні провадження”, – йдеться у повідомленні відомства.