В Херсоні російські окупанти пограбували офіс організації “КримSOS”

10 Серпня 2022, 12:22

На фото: Регіональне представництво "Крим SOS", відкрите джерело з Мережі.

Окупаційні війська рф продовжують свою звичну справу на тимчасово підконтрольних їм територіях – це пограбування та мародерство. Цього разу загарбники дістались до херсонського офісу організації “КримSOS”.

Про це “Крим.Реалії” повідомив координатор організації та керівник херсонського офісу Олексій Тільненко, передає видання “МОСТ”.

“Також правозахисники кажуть про можливе мінування їх офісу, посилаючись на інформацію від свідків тих подій.

“Свідки події повідомили нам про те, що бачили, як чоловіки у військовій формі РФ виносили майно з приміщення офісу та складали у вантажівку. Після того, як все майно було вилучено із приміщення, вони дуже обережно зачинили вхідні двері. У свідків склалось враження, що приміщення могли замінувати”, – заявив Тільненко.

За словами Олексія Тільненка, на момент пограбування в офісі “КримSOS” було порожньо і приміщення було зачинене.

“Вся персональна інформація наших бенефіціарів була заздалегідь перенесена на інші сервери та перебуває у безпеці за межами тимчасово окупованої частини Херсонської області. Паперові архіви також були евакуйовані наперед. Отримати інформацію про заявників та отримувачів допомоги представникам окупаційних збройних сил не вдалося, було завдано лише матеріальних збитків”, – підсумував правозахисник Тільненко.

Раніше повідомлялось, що прокуратура повідомила про підозру в колабораційній діяльності псевдоректорці “Херсонського університету”.