У Криму розпочався “судовий процес” над журналісткою Іриною Данилович

23 Серпня 2022, 11:41

На фото: Ірина Данилович, "ZMINA".

У міському “суді” Феодосії розпочався судовий процес у справі громадянської журналістки Ірини Данилович, яку російські окупанти звинувачують нібито у незаконному зберіганні вибухівки.

Про це повідомляє “Inжир media”.

“Сьогодні (22 серпня 2022 року – ред.) відбулося попереднє засідання у закритому режимі.

Як повідомляється на сайті ініціативи “Кримський процес”, під час засідання було розглянуто питання про запобіжний захід для журналістки на час судового слідства. Державний обвинувач виступав за збереження чинного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, а захист про зміну на м’якшу. Суддя Наталія Кулінська задовольнила клопотання прокуратури щодо необхідності утримувати Ірину Данилович під вартою до 2 лютого 2023 року. Також суд відмовив у задоволенні клопотань захисту про виключення низки доказів як неприпустимих та повернення справи прокурору для усунення виявлених захистом порушень.

Перше засідання заплановане на 29 серпня“, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що громадянську журналістку Ірину Данилович було затримано 29 квітня 2022 року по дорозі з Коктебелю в Феодосію, коли вона їхала з роботи. В будинку журналістки в селі Владиславівка під Феодосією провели обшук, вилучили її телефон та ноутбук.

Також раніше повідомлялось, що на заарештовану журналістку Ірину Данилович ФСБ продовжує чинити тиск. Співробітники ФСБ завдали громадянській журналістці тілесних ушкоджень 5 липня, під час конвоювання до Київського районного суду Сімферополя для продовження запобіжного заходу.