У Херсоні окупанти вимагають від медиків підписувати документи про згоду отримувати зарплату в рублях – ГУР

15 Серпня 2022, 12:24

Окупаційні війська рф продовжують чинити тиск на місцеве населення тимчасово окупованої Херсонщини. Так, окупанти вимагають від медпрацівників підписувати документи про згоду на оформлення заробітної плати у рублях.

Про це повідомляє Головне управління розвідки МО України на своїй сторінці в соцмережі.

“В тимчасово окупованому Херсоні представники окупаційної адміністрації висувають вимоги співробітникам швидкої допомоги щодо написання заяв про згоду працювати під егідою «нової влади». Це також передбачає згоду отримувати заробітну платню в російських рублях. У разі відмови, співробітникам надається тимчасовий дозвіл на роботу з попередженням про можливе звільнення в будь-який момент”, – йдеться у повідомленні.

Також російські окупанти не полишають спроб усіма можливими способами збирати особисту інформацію про місцевих жителів.

“Продовжуються заходи зі збору паспортних даних громадян. Наразі вимогу про заповнення анкет висунуто всім працівникам комунальних підприємств та пенсіонерам, які отримують так звану «гуманітарну допомогу». Дані збираються також у тих, хто звертається до окупаційної влади з будь-якими питаннями – реєстрація новонароджених, надання медичної допомоги тощо. Також всім, хто придбав стартові пакети мобільних операторів РФ, надходять смс-повідомлення з пропозицією надати паспортні дані в обмін на 5 ГБ Інтернету”, – додають у відомстві.

Раніше повідомлялось, що у Новій Каховці російські окупанти викрали сімейного лікаря.