Співробітнику АТ «Херсонобленерго» та ексдиректору філії Укрпошти повідомлено про підозру

11 Серпня 2022, 11:24

Ілюстративне фото: відкрите джерело з Мережі.

Чергові колабранти були виявлені на Херсонщині. За співпрацю з ворогом повідомлено про підозру співробітнику АТ «Херсонобленерго» та ексдиректору філії Укрпошти.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора на своїй сторінці у Facebook.

“За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора двом громадянам повідомлено про підозру у пособництві державі-агресору (ст. 111-2 КК України).
За даними слідства, співробітник АТ «Херсонобленерго» у червні 2022 року добровільно погодився на пропозицію представників окупаційної адміністрації РФ співпрацювати з ними. Він обійняв псевдопосаду виконуючого обов’язки директора так званого «унитарного государственного предприятия «Херсоноблэнерго». Підозрюваний готував та передавав представникам країни-агресора активи акціонерного товариства.
Також встановлено, що колишній директор філії Херсонська дирекція АТ «Укрпошта» співпрацює з представниками так званої «Военно-гражданской администрации Херсонской области». Він сприяв закупівлі в РФ матеріального обладнання для функціонування поштових відділень, вживав заходи щодо підготовки та передачі матеріальних ресурсів Херсонської дирекції АТ «Укрпошта». Крім того підозрюваний схиляв працівників пошти до співпраці з окупаційною адміністрацією держави-агресора”, – йдеться у повідомленні відомства.

За статтю “Колабораційна діяльність” Кримінального кодексу України передбачене позбавлення волі терміном від 10 до 12 років, з конфіскацією майна або без такої.

Раніше повідомлялось, що прокуратура повідомила про підозру в колабораційній діяльності псевдоректорці “Херсонського університету”.