Співробітник ФСБ отримав підозру в шпигунстві за створення агентурної мережі на Херсонщині

26 Серпня 2022, 11:39

Фото: Служба безпеки України.

Офісом Генпрокурора повідомлено про підозру діючому співробітнику фсб рф у шпигунстві за створення агентурної мережі в Херсонській області.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора у своєму Telegram-каналі.

“За даними слідства, громадянин РФ, будучи кадровим співробітником ФСБ РФ, починаючи з осені 2018 року до кінця липня 2021 року збирав відомості, що становлять державну таємницю, на користь держави-агресора.

Він залучив до цієї діяльності військовослужбовця резерву СБУ в Херсонській області та заступника начальника відділу Управління СБУ в Херсонській області.

Фото: СБУ.

За допомогою спільників співробітнику  ФСБ РФ вдалось зібрати та передати своєму керівництву інформацію та таємні і цілком таємні документи – відомості щодо підготовки та проведення мобілізаційного розгортання Управління СБУ в Херсонській області при переведенні на функціонування в умовах особливого періоду; плани проведення тактико-спеціальних навчань, у тому числі на території Херсонського морського торговельного порту, командно-штабних навчань на території польового артилерійського складу та матеріали оперативно-розшукової і контррозвідувальної діяльності СБУ.

Наразі підозрюваний оголошений в міжнародний розшук. Також у розшуку перебуває військовослужбовець резерву СБУ в Херсонській області, якому повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України).

Обвинувальний акт стосовно заступника начальника відділу Управління СБУ в Херсонській області скеровано до суду. Йому інкриміновано державну зраду (ч. 1 ст. 111 КК України), наразі він перебуває під вартою”, – йдеться у повідомленні відомства.

За оперативними даними СБУ, викритий співробітник ФСБ зараз бере участь у повномасштабній агресії проти України.

Раніше повідомлялось, що ЗСУ нанесли удари по ворожих засобах ППО в Херсоні та Нововоскресенському.