Провальні плани: окупантам вдалось “паспортизувати” 1 % населення тимчасово окупованих територій Херсонської та Запорізької областей

02 Серпня 2022, 12:45

Ілюстративне фото: відкрите джерело з Мережі.

Попри всі намагання прискорити “інтеграцію” окупованих територій півдня України до рф, російські загарбники вимушені констатувати провал власних планів. І хоч на тимчасово окупованих територіях росіяни і вдаються до погроз аби прискорити введення рубля, однак, у той же час, мають мізерні показники з паспортизації.

Про це повідомляє “Центр національного спротиву”.

“На півдні росіяни активно поширюють свої фейкові квитанції щодо сплати комунальних послуг у рублях. Проте більшість місцевих розуміє юридичну нікчемність цих папірців. Відтак росіяни вдаються до погроз. Зокрема в Херсоні окупанти зібрали голів ОСББ й пригрозили “профілактичними заходами”, якщо мешканці будинків не будуть здійснювати оплату в “інтересах рф”.

Проте результату такі зустрічі не дали. Загалом, попри намагання ворога, більшість розрахунків відбуваються у гривнях. Особливо це стосується приватного сектору, який майже повністю приймає оплату в гривнях.

Не краща ситуація в окупанта з паспортизацією. Попри те, що триває активна видача 10 тис. рублів в обмін на отримання паспорта окупанта, наразі червону макулатуру отримали близько 10 тис. жителів окупованих Херсонської та Запорізької областей, тобто близько 1% дорослого населення“, – йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялось, що на Херсонщині російські військові обстріляли мікроавтобус з цивільними, котрі намагались евакуюватись.