Окупанти планують відправити на Херсонщину армійський корпус, фізично непридатний до служби

28 Серпня 2022, 12:30

Ілюстративне фото: відкрите джерело з Мережі.

Американський Інститут вивчення війни (ISW) у своїй оцінці наступальної кампанії російських військ за 27 серпня зазначає, що рф планує залучити нові добровольчі батальйони, які входять до складу 3-го армійського корпусу росії. Ймовірно, вони будуть розгорнуті в Україні в спеціальних загальновійськових підрозділах для відновлення наступальних операцій, можливо, на Донецькому та Південному напрямках.

“Російське місцеве ЗМІ повідомило, що хабаровський крайовий батальйон зв’язку “Барон Корф” підтримуватиме розгортання російських польових постів у Херсонській області. Вони будуть забезпечувати командування та контроль за новим армійським корпусом Росії. Який, ймовірно, буде направлений до Херсона та інших південних міст”, – йдеться у повідомленні Інституту вивчення війни.

Аналітики ISW відзначають, що ці війська навряд чи зможуть створити ефективну бойову міць, оскільки для багатьох добровольців цього корпусу попередній військовий досвід не є обов’язковим.

На зображеннях елементів 3-го армійського корпусу видно, що добровольці фізично непридатні та старі. Відсутність у Росії досвідчених сержантів вдарить по ефективності 3-го армійського корпусу“, – повідомляє ISW.

Також в Інституті вивчення війни звертають увагу на те, що особовий склад 3-го армійського корпусу, окрім браку досвіду, має проблеми з дисципліною, що беззаперечно визначає неефективність їхньої роботи навіть при наявності гарного обладнання.